Matthieu Libeert Industrial product designer

OledProtect Part 2 

For english translation Click here

Dit is het 2e deel van de opdracht, Samen met Bieke Bruggeman en lucas Gruwez werd De Oled Defencebox in groep gefinetuned.

Dit wil zeggen dat we samen het product verbeterd hebben op verschillende punten die nog niet voldoende uitgewerkt waren.

Hieronder kan je wat meer informatie vinden over het product en hoe het idee tot stand gekomen is.

ifUEdVbJ54Y

Function

Onder het moto: MAAK VAN JE PRODUCT EEN DISPLAY! De Oledprotect is een safetycase voor games, DVD’s, Blueray en klein elektronica. Hoe onderscheidt dit product zich dan van de bestaande beveiligingsdozen? In de transparante polycarbonaat safetycase zit een transparant Oled-scherm ingebouwd. Op deze manier kunnen foto’s en beeldmontages getoond worden. De plug vervult meerdere functies: 1. Het alarmsysteem in geval van diefstal 2. De batterij die de display van stroom moet voorzien. De batterij wordt aan de hand van inductie opgeladen. 3. Een processor met flashdrive(geheugen) en bluetooth(data overdracht) op , om gemakkelijk beeldmontage op het transparante OLED-scherm te kunnen afspelen. het dure Oledscherm moet niet gekocht worden door de koper. De OledProtect kan meerdere malen hergebruikt en hergeprogrammeerd worden. Door het alarmsysteem en de strategisch gekozen korte levensduur van de batterij is de Oledprotect buiten de winkel en onbruikbaar product.

Inspiration

Het idee kwam nadat ik zelf met een probleem zat. Eenmaal ik er over begon te praten met vrienden en familie besefte ik dat ik niet alleen was en dat er dus wel degelijk nood is achter een dergelijke oplossing. Probleem: Mensen worden steeds kritischer en willen voor ze iets kopen meer weten over het product. Toen ik jonger was en videospelletjes kocht, merkte ik dat ik met de afbeeldingen op de achterkant van de doos niet genoeg wist over het spel. Hierdoor ging ik voor ik het spel kocht nog eens naar huis om reviews, videos, commentaar te zoeken op het internet. Dit doe ik nu nog steeds voor het aankopen van een tablet, camera, mp3-speler… Door videobeelden met informatie over het product te tonen op de OledProtect kan men deze laatste stap overslaan en meteen het product kopen.

Development

Het ontwerp is een lang proces geweest met eerst veel onderzoek en moodboards over winkels en verkoopsplaatsen. Hierna volgden schetsen over mogelijke concepten. Met deze schetsen had ik het geluk op school heel goede consult te krijgen van docenten. Renders en technische tekeningen werden gemaakt eenmaal het idee wat meer op punt stond. Als laatste stap ben ik mij gaan verdiepen in nieuwe videosoftware om de Oledschermen te simuleren omdat deze momenteel nog te duur zijn voor in een prototype. Als laatste stap werd een prototype gemaakt met plexi en HD PU-schuim. Deze opdracht heb ik kunnen volbrengen dankzij hulp van de HOWEST-docenten, Bieke Bruggeman, Lucas Gruwez, IWT TETRA, Howest|Industrial Design Center, Protolight en AB Screen.

 

 

Oled Defencebox Part 1

About Oledefence box