Matthieu Libeert Industrial product designer

Fourth test - 13mp Camera and Full HD Video

Firmware update 

Third Test - 5" HD Screen

Second Test - Processor and Gaming

First Week with my Sony Xperia Z

 Ik ben verkozen Als Sony Xperia Z Ambassadeur! 

Enkele weken geleden kreeg ik het toffe nieuws dat ik één van de tien Sony Xperia Z ambassadeurs zou worden. Online had ik me ingeschreven als kandidaat met de gedachte “Ik win nooit iets, maar je weet maar nooit…”

Ik las de mail dat ik één van de tien testers zou worden op mijn Nokia C3 gsm. Een heel leuke gsm maar met enkele nadelen. Het lezen van e-mails gaat enorm traag. Het internet moest ik haast niet gebruiken omdat websites openen op dergelijk toestel meer tijd nam dan dat ik  tijd zou winnen.

Op die bewuste dag zat ik op de set van het nieuwe promofilmpje voor de nieuwe Opel-wedstrijd. Eenmaal de mail binnengekomen was, haastte ik me naar huis om de inschrijving af te werken en me officieel als Sony XperiaZ ambassadeur bekend te maken op verschillende media-kanalen.

Opel Smart Options http://www.opel.be/minisites/smart/ 

In afwachting tot de overhandiging en de briefing van de  Sony XperiaZ, begon het al wat te kriebelen om enkele reviews en tutorials te lezen op het internet. Het begon al wat te kriebelen om hem zelf te gaan testen, het verlangen groeide om hem eindelijk te mogen testen.

 

De Overhandiging 

Op maandag 29 mei, mocht ik hem eindelijk gaan halen in Brussel. We kregen een briefing en mochten onze gsm op een creatieve manier zelf in ontvangst nemen. De gsm zat in een aquarium waar we hem er zelf mochten uitvissen. Ik was meteen getriggerd door een golf van creativiteit toen ik de gsm daar in het water zag liggen!

             picture by: Herman Maes: http://www.dailybits.be 

Eerste Ervaring 

De dag nadien kon ik hem pas beginnen testen omdat ik nog niet beschikte over een micro-simkaart. Met pijn in het hart, haalde ik de simkaart uit mijn “Nokia C3” en liet mijn kaart verknippen. Ik wist dat ik die gsm, dat ik al een tijdje met veel plezier gebruikte, ging missen.

                           

Twee uur later, was ik mijn “C3” al lang vergeten toen ik, met een grote glimlach op het nog groter scherm, de gsm begon te verkennen. Ik gebruik hier het woord verkennen omdat het voor mij een waar avontuur is mijn weg te vinden in het android besturingssysteem. Niet omdat het complex of slecht ontworpen is, maar omdat ik plots zoveel nieuwe mogelijkheden voorgeschoteld kreeg dat ik op mijn oude gsm niet kon gebruiken. 

 

Hoe veranderd de Xperia Z mijn dagelijks leven als ontwerper? 

De eerste week, heeft de XperiaZ mijn leven als ontwerper een stuk gemakkelijker gemaakt.Vooral op het vlak van sociale media. Als ontwerper geloof ik echt in de kracht van sociale media om je ideeën, ideologieën en interesses te delen met de mensen rondom u. Dit kan je ook hebben in het echte leven door een goed gesprek te hebben, maar in de virtuele wereld is het heel gemakkelijk afbeeldingen, websites, foto’s, video’s,… te gaan delen en op die manier een groot publiek te bereiken met diezelfde interesses.

Sinds vorige week ben ik ook intensiever ‘twitter’ gaan gebruiken. Tot vorige week had ik twitter slechts sporadisch gebruikt omdat ik er de middelen niet toe had. Met de Sony Xperia Z kan ik nu gemakkelijk op het internet, om snel en efficiënt te gaan twitteren.

De grootste meerwaarden zijn voor mij het gemak om mijn e-mails te bekijken en snel te beantwoorden alsook om mijn Youtube-kanaal, dat ik nu sinds een jaar aan het uitbouwen ben , intensiever te gaan bijhouden. Voor mij is het heel belangrijk dat ik dicht bij mijn “viewers” zit en hen zo snel antwoord kan bieden op vragen. Mede omdat het een “Tutorial” gericht kanaal is, alsook omdat ik het belangrijk vind te leren uit kritiek en daar op positieve manier aan verder werken.

 

Unieke Features Xperia Z 

De Sony Xperia Z heeft enkele unieke features. Zo is het toestel water en stof bestendig. Dit kan zeker van pas komen in de omgeving waar ik dagelijks in werk. Een concreet voorbeeld hiervan is het maken van prototypes. Bij het schuren van materialen zoals glasvezel, PU-schuim, hout, metaal,…  kan enorm veel fijn stof gevormd worden. Het gemak om gedurende de dag niet te moeten inzitten met dergelijke externe factoren en hem op het einde van de dag simpelweg af te wassen is een enorme luxe.

 

Extra Camera voor tutorials 

De Camera van de gsm kan met zekerheid een meerwaarde vormen in het maken van mijn filmpjes. In het begin van mijn Youtube-Kanaal maakte ik gebruik van een goedkope camera dat ik thuis had liggen. De kwaliteit was niet denderend maar voldoende. Toen de GoPro cameras op de markt kwamen zag ik er een meerwaarde in om deze camera ook te gaan gebruiken in mijn tutorials.

 

Dergelijke camera’s passen heel goed in de omgeving waar ik in werk. Ze hebben een vervangbare case, zijn slag/kras bestendig en zijn waterbestendig tot 60 meter diepte, niet dat ik ooit tot dergelijke diepte zou duiken maar het bewijst hoe bestendig dergelijke camera’s tegen externe factoren zijn.

 Al snel vond ik een probleem in het “Fish-eye” effect van deze camera’s. Het was moeilijk om in detail, close-up te gaan filmen dus besliste ik wat geld te investeren in de nieuwe “Nikon 1 J1” camera. Het is een prachtig toestel met verwisselbare lenzen die mij toelaten in detail/betere kwaliteit  te gaan filmen.

De conclusie is dat deze 2 camera’s enorm complementair zijn. Vaak gebruik ik de twee camera’s simultaan om toffe montages te kunnen maken.

De sony Xperia Z is naar mijn mening een grote meerwaarde aan mijn Camera-assortiment. De smartphone beschikt over Full 1080 HD film-mogelijkheden en een 13 megapixel camera.

Wat maakt de camera op deze smartphone uniek? Het is een toestel dat ik nu de hele dag door op zak heb om mee te gaan filmen in goede kwaliteit! 

Om deze blogpost samen te vatten:

Tot op vandaag kan ik heel moeilijk negatieve punten opsommen. Dit omdat ik het toestel nog niet tot op het bot heb getest, alsook omdat ik er nog geen heb gevonden! Ik zal het toestel nog uitvoerig testen waarbij geschreven reviews zullen volgen, alsook video-reviews. Je kan je zeker verwachten op een review op vlak van Design, Materiaalgebruik, Video, Photo, User-interface en nog zoveel meer.

_____________________________________________ 

Wil je up-to-date blijven van mijn posts? Volg mij op

Twitter; @matthieutje65

Youtube: www.youtube.com/matthieutje65 (subscribe)

Website: http://www.matthieulibeert.webs.com/

 

Sony Xperia Water and Dust Test (Jump in a Pool)

New Camera In my "Crew"